Ilkka 7.3.2011, Juha Seitz

Olli-Pekka Tuomisalo: Saxophone Romance (Alba/Fg-Naxos).Saksofonisti ja kapellimestari Olli-Pekka Tuomisalo heittäytyi romanttisen tyylikkään hempeilyn untuvaisiin laskoksiin. Saxophone Romancella ison orkesterin viulu- ja torvisovitukset taustoittavat Tuomisalon vietteleviä saksofonisooloja, joiden viihteellinen kerroin on tiheä. Romantiikkaa tihkuu mm. Duke Ellingtonin ja George de Godzinskyn sävellyksistä.

 

Aamulehti 23.3.2011, Harri Hautala

Nykymusiikin tykkinä tunnettu Olli-Pekka Tuomisalo heittää vaihteeksi kepeälle vaihteelle tulkitsemalla 1950-luvun viihdemusiikkia ja Duke Ellingtonin ikivihreitä jazzsävellyksiä.

Radion Viihdeorkesterin hengessä tehdyissä viihdekappaleissa Tuomisalo ja hänen kokoamansa iso orkesteri luovat kauniilla tavalla nostalgisia sointeja. Orkesteri on erinomainen, ja Tuomisalo puhaltaa huolellisesti ja musikaalisesti.

 

Muusikko-lehti 3 / 2011, Ilkka Ylönen

Olli-Pekka Tuomisalo on maamme johtava klassisen saksofonin soittaja. Uutuuslevylle Saxophone Romance on koottu soittamaan myös harvinaisen suuri (viihde)orkesteri, jota Tuomisalo itse johtaa. Levyn ohjelmisto ulottuu pehmojatsista utuviihteen kautta divertimentoreippauteen. Soitto tuo mieleen myös elokuvamusiikin. Tuomisalon soittimessa on hunajainen ääni, ja improvisaationomaiset juoksutukset ovat varmoja. Duke Ellingtonin sävellykset ovat levyllä edukseen.

 

Demari 12.4.2011, Matti Saurama

Saxophone Romance, Olli-Pekka Tuomisalo and His Orchestra; ALBA

Saksofonia voi kutsua sointisävyjen haltiaksi. Olli-Pekka Tuomisalo on ansiokkaasti vienyt soittimen asiaa ja laajentanut sen reviiriä yli raja-aitojen. Tuomisalo haluaa muistaa omia lähtökohtiansa, Ellingtonia sekä viihdemusiikkia. Muusikot ovat kotimaiselta – ja kansainväliseltä – huipulta. Verratonta retkiluistelua.