BIO

Olli-Pekka Tuomisalo on soittanut eri sinfoniaorkesterien solistina yli sata kertaa esittäen pääasiassa suomalaisia konserttoja (Nordgren, Haapanen, Gunaropulos, Fagerlund, Aho), mutta myös  kansainvälisen ohjelmiston kulmakiviä (Debussy, Glazunov, Martin, Cowell, Waxman, Creston). Tuomisalolle on omistettu lähes 100 saksofonisävellystä, joita hän on esittänyt Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Islannissa, Venäjällä, Belgiassa, Englannissa, Espanjassa,  Kiinassa, Ranskassa ja Saksassa sekä viidellä Yhdysvaltain kiertueella.

Tuomisalo työskentelee suomalaisen klassisen saksofonimusiikin  kokonaislevytyksen parissa – hän on levyttänyt yli 100 teosta, joukossa 23 konserttoa. Hän esiintyy säännöllisesti sekä pianotaiteilija Risto-Matti Marinin että Akateemisen Saksofonikvartetin  kanssa. Hän toimii usein myös  avustajana Radion Sinfoniaorkesterin, Helsingin Kaupunginorkesterin ja Kamariorkesteri Avanti!:n sekä bilebändi Jean S:n riveissä.

Tuomisalo valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 1999 ja musiikin tohtoriksi vuonna 2009. Tuomisalo piti Sibelius-Akatemian ensikonserttinsa syksyllä 2002 ja samana vuonna hänelle myönnettiin Suomen  Saksofoniseuran Josef Kaartinen -palkinto.

Olli-Pekka Tuomisalon johtama Akateeminen Saksofonikvartetti on aktiivisin Suomessa toimiva saksofonikvartetti. Se on konsertoinut säännöllisesti vuodesta 1998 lähtien. Nykyiselleen kokoonpano vakiintui vuonna 2004. AS on kantaesittänyt mm. Paavo Heinisen, Max Savikankaan, Kimmo Kuitusen, Christian Holmqvistin, Tapani Saarisen, Väinö Tuomisen, Lasse Kallioniemen, Oliver Kohlenbergin, Perttu Haapasen ja Timo Katilan teoksia. Tuplalevylleen kvartetti on levyttänyt lähes kaikki suomalaiset saksofonikvartetille sävelletyt teokset. AS:n riveissä soittavat Tuomisalon ohella Maaret Koskenkari, Saara Koskipää ja Timo Rantanen.