Alone TOGETHER

Alone TOGETHER

Suomen ainoa saksofoninsoiton tohtori, uuden musiikin pitkäaikainen äänitorvi Olli-Pekka Tuomisalo julkaisi 9.2.2023 uuden levyn. Tämän myötä hän on taltioinut soololevyilleen jo 88 suomalaista nykymusiikkiteosta. Alone Together –levy sisältää neljä saksofonikvartettoa ja ainutlaatuiseksi julkaisun tekee se, että Tuomisalo on soittanut nämä paikoitellen äärimmäisen haastavat teokset jokaista stemmaa myöten itse.

TWO SIDES

TWO SIDES

Tupla-CD

Suomalaista klarinetti- ja saksofonimusiikkia ensilevytyksinä säveltäjiltä Sulho Ranta, Väinö Haapalainen, Heikki Klemetti, Holger Sihvola, Matti Rajula, Eero Koskimies, Toivo Elovaara, August Engelberg, O-P Tuomisalo, Paavo Heininen, Atte Tenkanen, Lasse Kallioniemi, Maija Ruuskanen, Tapani Länsiö ja Oliver Kohlenberg.

The Saxophone

The Saxophone

Kaikkien crossover-levyjen äiti! Olli-Pekka Tuomisalo, Risto-Matti Marin, Vesa Ojaniemi, Mikko Arlin ja Mikko Raasakka ovat yhdistäneet ennakkoluulottomasti klassista nykymusiikkia ja kamarijazzia ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Kyytiä saavat Tuomisalon ja Marinin käsittelyssä mm. Osmo Tapio Räihälän ja Sid Hillen duosävellykset sekä Phil Woodsin Sonaatti, johon Tuomisalo on lisännyt kontrabasson ja rummut. Unenomaisen kaunis klassikko Darn That Dream saa baritonisaksofonin myötä pehmeän ja eteerisen version ja Mikko Raasakka liittyy joukkoon bassoklarinetteineen Tim Pagen ”Balkan swing” -henkisessä sävellyksessä.

Juvenalia Big Band

Juvenalia Big Band

Juvenalia Big Band on Tuomisalon vuonna 2010 perustama kokoonpano. Se toimii Musiikkiopisto Juvenalian yhteydessä. Tuomisalo on Juvenalian saksofoninsoiton lehtori. Nuori yhtye on tulkinnut levyllisen big band -musiikin klassikoita.